Návod k použití
- Vybalte z krabice všechny jednotlivé díly a opatrně vše oddělte od obalových materiálů.
- Odšroubujte srdce vodní dýmky z vázy a na vrchní díl našroubujte přibalenou část dvou totožných dílů s vrchním kuželem.
- Tělo dýmky je zkompletováno. Nyní na něj patří už pouze tácek.
- Ve verzi classic je přibalena hadice, do které zasuňte náustek. V krabici je vložen vedle vázy.
- Nyní vložte koncovku hadice do portu umístěného na srdci dýmky. Spojení je řešeno zábrusem, není proto třeba žádné další těsnění.
- Dýmka je nyní zkompletovaná. Nezapomeňte na kleště, které se nacházejí rovněž vedle vázy.
Příprava vodní dýmky
Budeme potřebovat
- Korunku
- Tabák
- Kokosové uhlíky (3-4 ks)
- Žhavič
- heat control / alobal
- Nůžky / Nůž
- Pitnou vodu (1,1 - 1,5 l)
- Párátko / Poker
Příprava
- Vložte 3-4 ks kokosových uhlíků na žhavič určený k tomuto účelu a nechte uhlíky nahřívat.
- Porci Vašeho oblíbeného tabáku (12 - 25 g) rozprostřete na pracovní plochu.
- Dle potřeby nastříhejte / nařežte listy tabáku na menší kousky.
- Nadrobte do korunky nastříhaný tabák tak, aby mezi tabákem a alobalem / HMS vznikla minimální mezera.
- V klasické korunce vytvořte párátkem / pokerem uprostřed naplněné korunky mezeru, aby odkryla prostřední dírku dna korunky pro lepší průchod dýmu.
- Alobal přeložte na 4 vrstvy a řádně jej uhlaďte. Přeložte jej přes korunku a důkladně jej napněte. / Na korunku nasaďte Heat Management System.
- Do alobalu pokerem udělejte dírky.
- Nalijte do vázy takové množství vody, aby byl downstem ponořen cca 2 - 2,5 cm ve vodě. Množství vody si následně můžete upravit podle požadovaného tahu dýmky. Zpravidla platí - čím více vody, tím těžší tah.
- Zkompletujte vodní dýmku a na vrchní kužel s těsněním nasaďte korunku s tabákem.
- Na alobal / do HMS vložte 3 ks řádně rozžhavených uhlíků. Nezapomeňte vypnout žhavič.
V případě, že používáte heat management system, nechte chvíli (cca 3 - 5 min) rozžhavené uhlíky v HMS na korunce, aby se nahřál na požadovanou teplotu.